Pagini

A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel

duminică, 17 iulie 2011

Dragostea si alte lucruri imposibile


Cu sinceritate si umor, Ayelet Waldman a conceput un roman minunat al zilelor noastre, prezentand absurditatile vietii moderne si reamintindu-ne de ce ii iubim pe unii oameni orice s-ar intampla.

Pentru Emilia Greenleaf, viata este in acelasi timp o comedie a erorilor si un teren minat cu emotii coplesitoare. Si-a gasit sufletul pereche in persoana lui Jack, si fiul acestuia, William, precoce si enervant, devine responsabilitatea ei principala in fiecare miercuri.

Insa moartea fetitei ei nou-nascute o arunca intr-o depresie coplesitoare, care o face sa izbucneasca in lacrimi la vederea oricarui copil; astfel, zilele de miercuri cu William devin aproape imposibil de suportat.

Iar cand intrebarile neincetate ale baiatului se indreapta spre moartea copilei disparute, Emilia nu mai stie ce sa faca. Oare William nu intelege ca mila de sine este o slujba cu norma intreaga? Insa, in mod ironic, chiar incercarile ei stangace de a se imprieteni cu William o fac sa invete cu adevarat sensul dragostei si al familiei.

Ayelet Waldman a scris un roman care prezinta absurditatile vietii moderne si ne reaminteste de ce ii iubim pe unii oameni orice s-ar intampla. Cartea aduce in prim plan povestea unei femei care crede ca si-a gasit implinirea alaturi de barbatul vietii ei, insa, atunci cand isi peirde fetita nou-nascuta, tot universul ei se spulbera. Incercarile ei de a supravietui durerii si depresiei, o fac in cele din urma sa invete cu adevarat sensul dragostei si al familiei.

Despre carte: “Am vrut sa scriu o carte despre sentimentele pe care toti le avem, dar pe care nu le recunoastem – uneori copiii sunt pur si simplu neplacuti”. (Ayelet Waldman)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu