Pagini

A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel

sâmbătă, 2 iulie 2011

10 sfaturi ca sa fii mai frumoasa vara asta



Acest anotimp, desi este unul dintre cele mai asteptate, are si efecte mai putin placute pentru piele sau pentru par. Cu ingrijirile adecvate insa, problemele pot fi evitate.

1. Nu sta prea mult la soare

Razele ultraviolete (UV), in special UVA, sunt foarte daunatoare, deoarece nu numai ca ard pielea si provoaca imbatranirea prematura a ei, dar pot duce si la cancer. De aceea, daca vrei sa te bronzezi, decat sa stai la soare ore intregi (asta nu inseamna sa nu stai deloc, soarele avand un rol esential in fixarea vitaminei D in organism), poti sa apelezi si la sprayuri sau creme autobronzante (nu la solar insa).



2. Foloseste creme cu protectie solara

In timpul in care esti expusa razelor solare (acestea trec si prin geamul de la masina), si chiar si atunci cand este innorat, nu uita sa iti dai in mod regulat cu creme care au protectie solara. Cei mai multi dermatologi recomanda un factor de protectie (SPF) de 30, insa e bine sa stii ca, intre cel de 30 si cel de 15, diferenta este de doar patru procente. Mai exact, cel de 30 blocheaza 97% din razele solare, iar cel de 15 blocheaza 93% din aceste raze. In orice caz, nu folosi produse care au un factor sub 15. 3. Protejeaza-ti si buzeleChiar daca iti dai cu ruj, cauta un produs care iti protejeaza si buzele impotriva efectelor razelor solare.


4. Ingrijeste-ti parul

Soarele dauneaza la fel de mult si parului, de aceea este recomandat ca, pe timpul verii, sa aplici un spray care sa aiba de asemenea un factor de protectie solara, mai ales daca il vopsesti. In plus, nu il spala mai des decat este necesar pentru a nu inlatura total substantele uleioase secretate in mod natural pentru a-l proteja.


5. Exfoliaza-ti pielea

Daca nu ai bani sa cumperi produse speciale pentru exfoliere, poti folosi ceva ce iti este la indemana, cum ar fi zatul de cafea. Exfolierea nu numai ca lasa o piele fina prin indepartarea celulelor moarte, dar previne cresterea firelor de par sub piele, dupa ce te epilezi. 6. Hidrateaza-ti pieleaAi grija sa iti hidratezi permanent pielea, in special in locurile mai uscate, cum ar fi coatele, genunchii, gleznele. Poti folosi ulei de avocado sau altceva care sa contina si vitamina E.

7. Fii precauta cu acidul glicolic si retinoiziiDaca folosesti produse pe baza de acid glicolic si retinoizi, ai grija sa nu stai mult timp la soare. Aceste substante iti fac pielea mai sensibila si mai predispusa unor efecte negative. Daca nu poti renunta la ele, acopera-ti fata atunci cand stai la plaja si foloseste o crema cu protectie solara. Aceeasi regula este necesara si daca iei anumite antibiotice, cum ar fi tetraciclina.


8. Cauta produse cosmetice pe baza de minerale

Cele mai multe dintre acestea sunt destul de scumpe, insa exista si branduri care ofera produse pe baza de minerale la preturi mai mici si care sunt la fel de bune ca cele "de firma". 9. Ai grija ce mananciPielea ta are nevoie de vitamine si minerale pentru a fi cat mai sanatoasa, de aceea este indicat sa ai grija sa mananci fructe, legume si alimente bogate in antioxidanti si proteine (cum ar fi pestele, ouale), care stimuleaza productia de colagen - substanta responsabila pentru gradul de elasticitate al pielii.

10. Bea apa Soarele si caldura te deshidrateaza mai repede, de aceea este nevoie sa bei apa suficienta. Media recomandata este de doi litri de apa pe zi, dar aceasta poate varia in functie de cat efort faci sau de alti factori.

Un comentariu:

  1. pentru par eu am inceput sa folosesc: http://www.aoro.ro/cosmetice/loreal-professionnel/loreal-professionnel-serie-expert-solar-sublime-sampon-pentru-par-expus-la-soaresolar-sublime-repair-olshampoo-250-ml/ dupa ce mi-am dat seama ca soarele imi afecteaza parul destul de mult...

    RăspundețiȘtergere