Pagini

A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel

luni, 8 noiembrie 2010

Tu ce tip de frumusete esti?



In timpul Romantismului,frumusetea feminina era considerata o dualitate echilibrata intre inger si demon: inocenta dar fatala, atragatoare dar periculoasa, suava dar agila.

Sophia Loren mentiona :'Frumuseţea este ceea ce te simţi în interior şi ea este cea care se reflectă în ochii tăi. Nu este ceva care ţine de fizic.'

Poate defini cineva frumusetea? Ni se pot indica anumite etaloane dupa care sa ne evaluam gusturile? Fiecare dintre noi percepem frumusetea in stilul propiu, in functie de principiile avute si gusturi.

Cum ajunge oare o femeie sa stie ca e frumoasa? Sa fie cu adevarat constienta de frumusetea ei? Isi da ea seama, singurica, ii spun parintii, ii spun barbatii? Cine? Cine decreteaza ce e frumos si ce e urat? Sa fim bine intelesi: ma refer la frumusete, ca atribut exclusiv al chipului. De la gat in jos, persoana arata bine, are un corp armonios, "are ce-i trebuie" dar nu poate fi "frumoasa".

Am incercat sa aleg cu grija pozele pentru articolul de azi, reusind sa gasesc cate una pentru aproape fiecare categorie de stil feminin.

Sa incepem prezentarile !

Dra Clasica - eterna si conservatoare



Dra Baietoasa - stilul sau este mai baietos,dar cu accente vestimentare care ii indulcesc tinuta si scot feminitatea in evidenta




Dra Naturalete - simplitatea ei este modul de a-si exprima eleganta




Dra Boema - romantica incurabila,mereu visatoare si plina de sensibilitate



Dra Cocheta - foarte chic,mereu la curent cu tendintele modei,eleganta desavarsita



Dra Extravaganta - ii plac contrastele,ii place sa iese in evidenta mereu



In final dupa aceasta prezentare,cred ca ar trebui sa ii dam dreptate Sophiei Loren. Modul in care ne scoatem in evidenta frumusetea este foarte influentat de stilul nostru de a fii.

Sa aveti o zi insorita!

2 comentarii: