Pagini

A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel

luni, 1 noiembrie 2010

Sweet november (Idila de noiembrie)



Este prima zi a lunii noiembrie. Timpul se scurge foarte repede in clepsidra vietii. Mai este un pic si se va termina si anul acesta, inca unul bifat pe calendarul vietii. De fiecare data cand vine luna noiembrie imi amintesc de filmul romantic 'Sweet november', avandu-i pe Charlize Theron si Keanu Reeves in rolurile principale. Desi este vorba de un film din 2001, imi face placere sa revad acest film de fiecare data si sentimentul transmis si emotiile traite sunt aceleasi. Un film intr-adevar emotionant, despre pierdere, refacerea credintei si resemnare.





In fiecare luna, Sara (Charlize Theron) alege mai mult sau mai putin la intamplare cate un barbat caruia ii propune un pact: sa stea impreuna o luna si sa traiasca dupa regulile ei, ideile ei, visurile ei. Apoi sa se desparta si sa-si vada fiecare de drumul lui, fara nici o obligatie si, mai ales, fara perspectiva unui viitor impreuna. Idila trebuie sa dureze exact o luna – aceasta e singura regula pe care Sara o respecta cu sfintenie. Si cum este o femeie superba, putini sunt cei care refuza acest joc al dragostei si intamplarii.

Noiembrie este luna in care il gaseste pe Nelson (Keanu Reeves), un tanar ambitios pentru care in viata nu exista nimic mai important in afara de succesul in cariera. Pana la aparitia ei. Sara il tenteaza cu perspectiva unei vieti traite la maximum, cu bucuria clipei, a placerilor simple sau nebuniilor de moment, reusind putin cate putin sa il scoata din carapace. Ce trebuia sa fie o simpla aventura, devine curand o mare poveste de dragoste. In cele din urma, Nelson descopera ca idilele de o luna nu sunt un simplu joc al seductiei si ca Sara incearca cu disperare sa dea un sens ultimelor sale luni de viata.





Dupa un asemenea film, ti se face pur si simplu dor de iubire, dor de viata. Este un film ce iti trezeste toate sentimentele, de la cele de bucurie la cele de tristete, de la cele de acceptare la cele de curaj...Un film ce iti pune sufletul la margine de pamant si te lasa acolo... iar tu trebuie sa alegi de zbori sau nu.

Asemenea lucruri ti se intiparesc in suflet...foarte adanc...este foarte greu sa pierzi pe cineva si dupa...sa constati ca nu mai poate fi cu tine.Este unic sentimentul de dragoste si nu are comparatie.Cine iubeste,sa lupte pentru iubirea lui,mai ales cand este impartasita,sa incerce sa o pastreze.

Dupa vizionarea acestui film veti simti nevoia sa va traiti viata mult mai intens, sa va bucurati de fiecare clipa si sa nu mai lasam timpul sa treaca aiurea pe langa noi.




In viata suntem simpli calatori, depinde doar de noi cat de intens traim calatoria si ne bucuram de ofertele vietii, care nu sunt mereu placute. Tot de noi depinde daca alegem un traseu in viata mai lin sau ne indreptam pe calea cea lunga si plina de dificultati.Dar tocmai coborasurile vietii ne fac sa apreciem mai tare ceea ce avem si sa luptam cu tarie pentru lucrurile si persoanele pe care le iubim.


"November is every month and I love you everyday!"


Enya - Only time .mp3
Asculta mai multe audio diverse



Un comentariu: