Pagini

A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel

duminică, 24 octombrie 2010

Mananca,roaga-te,iubeste



Aseara am apucat sa vad filmul 'Mananca,roaga-te iubeste', lider in box office-ul romanesc inca de la aparitia sa pe marile ecrane. Sincer nu ma asteptam sa fie un film spectaculos,dar la sfarsit am ramas placut impresionata.
Spaţiere de la stânga la dreapta
Liz Gilbert (Julia Roberts) are tot ceea ce si-ar dori o femeie: un sot iubitor, un camin primitor si o cariera de succes. Si totusi e asaltata de indoieli, sufera de panica si insatisfactii. Urmeaza divortul, prabusirea in depresie, o relatie catastrofala... Asa ca Liz abandoneaza totul si pleaca in lume de una singura. In momentul in care casnicia ei se destrama, Liz se scufunda intr-o prapastie a umilintei si a depresiei, iar singura solutie de a-si reveni pare o cura de regasire a identitatii pierdute.

Pentru a reflecta asupra celor intamplate, Liz se hotaraste sa plece intr-o calatorie care ii va schimba viata complet. In Italia, ea descopera micile placeri desfatandu-se cu mancarea specifica zonei; in India incepe calatoria spre iluminarea spirituala cu ajutorul meditatiei, iar in Indonezia isi regaseste echilibrul, pacea interioara, dar si marea dragoste.

Uneori, fericirea se afla la capatul lumii. Calatoresti ca sa ajungi la tine insati. Ca sa te descoperi.



Mi-a placut foarte mult ideea acestui film si Julia Roberts si-a indeplinit foarte bine rolul, reusind sa transmita toate starile prin care poate trece un om care incearca sa se redescopere.

In locul personajului principal(Liz) se poate regasi oricare dintre noi. Exista momente in viata cand nu te mai regasesti in locul in care esti, pur si simplu nu te mai recunosti. Acele momente in care pur si simplu iti doresti sa evadezi, sa descoperi lucruri noi, sa faci lucruri simple, dar care te bucura enorm, sa schimbi ceva.

Cred ca te poti trezi in astfel de situatii in special cand te axezi numai pe o anumita idee si apoi incet, incet nu iti mai dai seama ca te afunzi in cotidian si uiti de micile placeri ale vietii. Echilibrul consta in imbinarea dintre rutina cotidiana si schimbarea continua.

Modul in care s-a descoperit Liz poate parea pentru unii banal, dar nu e deloc. Trebuie sa ai foarte mult curaj sa renunti la tot si sa pleci in lumea larga, sperand ca te vei regasi si vei putea sa iei viata de la capat. Ea a avut acest curaj, de a infrunta necunoscutul si asta e cel mai important pas, restul vine de la sine.

Daca acest pas nu este realizat, daca ratam inceputul, pur si simplu ne complacem in situatie si rutina se asterne peste ideile si vietile noastre. Mereu trebuie sa fim pregatiti de provocari, surprize placute sau mai putin placute. Nu a zis nimeni ca este usor sa iti gasesti un echilibru in viata, doar trebuie sa ai putin curaj si rabdare pentru a te putea descoperi si a intelege ce este cu adevarat important pentru fiecare dintre noi.

Trebuie sa incepem cu lucruri marunte, in situatia de fata Liz a inceput prin a gusta la dolce vita si deliciile ei culinare, punand pe ea "cele mai fericite 12 kilograme din toata viata", apoi decsopera puterea de a medita si spiritualitatea in India, iar la final descopera cel mai important lucru : dragostea.


10 comentarii:

  1. si eu am fost aseara:D si mi-a placut!! alegerea actorilor foarte inspirata:).xoxo

    RăspundețiȘtergere
  2. ce tare :) si mie tot asta mi-a placut. au fost alesi niste actori care chiar au interpretat rolul unor oameni obisnuiti din viata de zi cu zi. ma bucur ca ti-a placut; te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. superb filmul! mi-a placut atat de mult...!

    RăspundețiȘtergere
  4. si mie mi-a placut enorm :)mi-au placut ideile expuse si atitudinea personajului principal. inca o data ni se demonstreaza ca trebuie profitat la maxim de fiecare secunda si trebuie sa faci ceea ce iti place:) :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  5. dupa ce am citit articolul scris de tine scris cu mare talent...critic de filme trebuia sa te faci:P ai talent...ma facut sa urmaresc acest film:D si probabil si pe multii altii..bravo felicitarii

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc:) mi-a placut enorm de mult filmul. am inteles de la o prietena ca daca citesti cartea e mai fain ;) sa ma nunti daca iti place :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  7. si mie mi-a placut mult! ma bucur ca am mers!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai avut dreptate e foarte bun filmul..bine ca ne-ai anuntat si pe noi:D.Julia Roberts a avut o interpretare de nota 10..ca in taote filmele.Te pooop bafta in continuare esti foarte buna:D..elena

    RăspundețiȘtergere
  9. P.S tiam trimis de pe anonim ca nu mai imi merge contul nu stiu ce sa intamplat.poooop

    RăspundețiȘtergere
  10. @ elena: multumesc mult :) esti o dragutza. ma bucur ca v-a placut filmul si ati surprins esenta . multa bafta si un sfarsit de saptamana cat mai placut ;) xoxoxoxo

    RăspundețiȘtergere