Pagini

A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel

sâmbătă, 12 martie 2011

Decalogul silfidelor


Odata cu venirea primaverii, scapam si de tinutele de iarna si trebuie sa aratam cat mai bine. In cautarile mele zilnice de pe net, am descoperit cateva reguli care ne pot ajuta sa fim sanatoase si totodata sa ne placa ceea ce vedem in oglinda.

Daca nu ai facut-o pana acum, a sosit momentul sa iti schimbi definitiv modul de viata. Iata 10 reguli simple catre un corp superb si daca le respecti, vei evita efectul yo-yo si vei putea imbraca rochia mulata care te asteapta pe umeras.



1. Consuma doar alimente care te ajuta sa slabesti (cereale integrale, orez brun, linte, legume, peste, lactate degresate).

2. Nu te mai stresa sa numeri caloriile. In cadrul unui studiu efectuat de Dr. Ornish de la Universitatea Carolina, s-a demonstrat ca persoanele care mananca mai mult fructe si legume au pierdut in greutate mult mai repede, fara sa contabilizeze caloriile sau sa-si micsoreze portiile. In plus, cu cat mananci mai multe legume, cu atat esti mai supla.

3. Nu sari peste micul dejun si mananca trei mese pe zi, la aceeasi ora, la un interval de 3-5 ore. Si nu uita ca dupa fiecare masa ti-ar prinde bine sa faci o plimbare de 5-10 minute in loc sa iti faci siesta in scaunul confortabil de la birou.

4. Cu o jumatate de ora inaintea fiecarei mese, mananca un mar si bea un pahar cu apa, ceea ce iti garanteaza ca vei mananca mai putin si te vei simti satula mai repede. Si ridica-te de la masa cand simti ca te-ai saturat.

5. Daca intre mesele principale ti se face foame, serveste-te cu cateva migdale sau cu doi biscuiti cu ovaz.

6. Bea doar apa, ceai verde si suc de legume.

7. Fa miscare zilnic. Alege un sport care iti face placere si nu te epuizeaza. Te subtiezi mai repede daca iti incepi ziua cu o ora de pilates sau cu 30 de minute de bicicleta, pe stomacul gol.

8. Dormi mai mult. Ai nevoie de minim opt ore de somn. Altfel, daca nu esti odihnita, organismul secreta grelina - hormonul pe care creierul tau il traduce prin "mi-e foame" si vei avea tendinta sa deschizi mai des frigiderul.

9. Gandeste pozitiv. Daca esti deprimata, te vei consola cu prajituri. Mai mult, pana seara, vei pierde sirul dulciurilor cu care te-ai rasfatat. Nu te mai plange ca nu reusesti sa arati asa cum ai visat. Mediteaza in fiecare seara inainte sa adormi si vizualizeaza-te cu un trup perfect.

10. Pastreaza toate aceste reguli la indemana. Nu ma indoiesc ca multe dintre ele iti erau cunoscute si ti le-ai amintit cand ai parcurs intreaga lista. Doar ca nu te ajuta cu nimic daca nu le pui in practica.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu