Pagini

A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel

joi, 3 martie 2011

7 Mituri despre femei si barbati


In toate colturile lumii, se vorbeste despre diferentele dintre barbat si femeie, insa daca stam si analizam mai bine situatiile, lucrurile nu stau deloc asa cum credem noi. Sa descoperim impreuna cateva dintre cele mai cunsocute mituri legate de femei si barbati:

Daca femeile au tendinta sa "eticheteze" pe nedrept barbatii, nici ei nu se dezic. In cazul lor, topul include opinii de genul: 'femeile nu pot fi niciodata multumite', 'femeile sunt greu de intretinut', 'femeile vor sa controleze barbatii', 'femeile sunt geloase si posesive', 'femeile sunt prea emotive', 'femeile care par a fi puternice si competente nu au nevoie de cineva care sa le sustina', etc.

Miturile sunt interpretari eronate, care generalizeaza trasaturi sau comportamente, adesea in mod peiorativ. Astfel de clasificari practicate de zor prin revistele glossy, de pilda, ajung, din nefericire, sa fie luate drept exemplu, la scara larga. Apoi, la intalnirea dintre sexe, el sau ea se trezesc aruncati intr-o lupta continua de aparare impotriva unor stereotipuri care in mare parte nu ii caracterizeaza.

Ei bine, la fel cum barbatilor nu le place sa fie catalogati pe nedrept intr-un anumit tipar, nici femeilor nu le place. Pentru a intelege cu-adevarat femeile, barbatii trebuie sa incerce sa ne vada asa cum suntem de fapt, nu asa cum aud ca suntem.


Cele 7 Mituri pe care barbatii le cred despre femei

1. Femeile nu pot fi niciodata multumite.

2. Femeile sunt greu de intretinut.

3. Femeile vor sa controleze barbatii.

4. Femeile sunt geloase si posesive.

5. Femeile sunt prea emotive.

6. Femeile care par a fi puternice si competente nu au nevoie de cineva care sa aiba grija de ele.

7. Femeile vor sa le rapeasca barbatilor libertatea.






Asa cum femeilor nu le place sa fie catalogate pe nedrept, nici barbatii nu sunt nerabdatori sa demoleze in permanenta mituri. Probabil ca pentru a intelege o femeie, partenerul ei ar trebui sa o caracterizeze asa cum vede ca este, nu asa cum aude ca este.


Cele 7 Mituri pe care femeile le cred despre barbati

1. Barbatii sunt infideli

2. Barbatii sunt gelosi si posesivi

3. Barbatii sunt insensibili

4. Barbatii nu au nevoie de sfaturi

5. Barbatii folosesc forta, pentru a-si impune punctul de vedere

6. Barbatii nu comunica, deci sunt responsabili pentru neintelegerile din cuplu

7. Barbatii vor doar sex




Si, indiferent cat de mult trebuie sa ne straduim, nu trebuie sa ne lasam influentate(i) de generalizarile facute la adresa sexului opus - unele dintre lucrurile pe care le auzi sau la care esti expus(a) iti pot afecta modalitatea de interpretare a comportamentului persoanei de sex opus, chiar daca tii foarte mult la aceasta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu