Pagini

A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel

miercuri, 12 ianuarie 2011

Superficialitate si snobism


In zilele noastre este pus foarte mare pret pe imagine si pe felul cum arati. Imaginea pe care o afisezi in momentul in care iti faci aparitia te poate ajuta sau nu. Totul depinde doar de tine si conteaza foarte mult cat din adevarata ta personalitate reusesti sa iti exteriorizezi.

De multe ori, tindem sa judecam persoana dupa "ambalaj"..dupa felul cum arata fizic,etc si tindem sa "cârcotim" asupra acelei persoane.

Tindem sa spunem: "Ia uite si pe "aia" in ce hal arata.", sau "Ia uite ce are pe fata;" !

Eu una genul asta de oamenii nu ii pot numi decat oameni superficiali,care nu au personalitate si nu sunt originali. Fiecare dintre noi avem ceva special, pe care ni-l punem in valoare mai mult sau mai putin.


Snobismul este o atitudine prin care o persoană sau un grup de persoane cauta sa para deasupra celorlalti. Dorind sa arate ca apartin unei elite, snobii, în loc sa se poarte natural, încearcă să imite purtările şi limbajul unei categorii de oameni care li se pare lor superioară. Simultan snobii îi dispreţuiesc pe inşii care nu fac parte din categoriile socotite superioare, inşi care, prin urmare, li se par lor inferiori.



De ce trebuie mereu sa ne raportam la altii? Fiecare in stilul sau poate uimi prin calitatile sale. Mereu imi amintesc aceea idee conform careia fiecare persoana este unica in felul ei.

Fiecare om e la fel cu ceilalti prin simpla lui apartenenta la speta umana, are caracteristici asemanatoare cu oamenii din grupul sau (de ex.: vorbeste o anumita limba) si totusi este unic, diferit de toti ceilalti.


Sa fie oare snobismul si superficialitatea pretul pe care trebuie sa il platesti ca sa fii cool?...No way! Refuz sa cred asta. Am admirat mereu simplitatea si naturaletea, eleganta feminina fiind pusa cel mai bine in evidenta de lucruri simple.




Pentru a intelege un om trebuie sa observam ca el este:

  • ca toti ceilalti oamenii ;
  • ca unii oameni;

  • ca nici un alt om .


Fii tu insati indiferent de situatie, nu merita eforul sa te prefaci a fii ceva ce nu te caracterizeza! Naturaletea este nepretuita!

2 comentarii:

  1. E adevarat ce pui tu, dear, sunt perosane care isi ocupa timpul cu carcoteli si barfe dar la fel de adevarat este ca exista persoane cu stil si persoane fara. De cate ori nu ti s-a intamplat si tie sa vezi pe cineva "airea" si nu "interesant" sau "diferit -in sensul bun", si sa gandesti, nu neaparat sa spui cu voce tare, "wow! arata groaznic!" indiferent ca era vorba de aspect sau atitudine.

    Eu concider ca totul este relativ. Nu poti fi cu totul in doar una dintre tabere. Suntem oameni si judecam prin prisma subiectivismului si a gusturilor personale. ;)

    hugs&kisses!

    RăspundețiȘtergere
  2. ai foarte mare dreptate! totul este relativ, depinde de multe.suntem oameni si fiecare cu ideile si gusturile lui, dar trebuie sa fim constieti ca exista si astfel de persoane printre noi. stii cum e cu prima impresie?nu conteaza mereu, mi s-a dovedit a fii falsa uneori :) si ma bucur ;) poate e mai bine sa gandim inainte sa expunem o parere si ce imi place mie nu tb sa placa si la restu si invers xoxoxo

    RăspundețiȘtergere