Pagini

A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel

marți, 25 ianuarie 2011

Calatorie in timp


Daca as fii trait intr-o alta perioada, cu siguranta aceea ar fii fost undeva intre anii '50- '70. Moda acelor ani mi se pare fascinanta.

In 1950, eleganta era inainte de toate, dar inca mai persista incertitudinea cauzata de razboi.In materie de moda, tronau corsetele in stil victorian create de Marcel Rochas, ce ofereau iluzia unei siluete de viespe si fustele trei sferturi, promovate de Christian Dior. Din prisma machiajului, "ochii de caprioara" obtinuti cu mult tus si rimel sunt principalul curent in frumusete, ce se va mentine aproape 50 de ani.Incepand cu 1960, notiunea de glamour a inceput sa piarda teren in fata stilului "simplu si cuminte".

Hainele continua curentul initiat de manechine ca Jean Shrimpton: fuste mini, asociate obligatoriu unor picioare zvelte si lungi, rochii mulate in culori pastelate, avand ca accesorii barete cilindrice si cordoane late. Materialele, uni sau cu modele predominant geometrice, au ca punct comun comoditatea.Sosirea anilor '70 este anuntata triumfal prin comedia muzicala "Hair". Parul va fi purtatorul de cuvant, simbolul unei noi generatii care va eradica tabuurile si isi va permite libertate de exprimare.

Stilul vestimentar urmareste fidel un nou stil, o noua mentalitate. Este permis orice, de la hippie pana la pe atunci necunoscuta Vivienne Westwood. Stilul business castiga din ce in ce mai mult teren, in defavoarea curentelor extrem de feminine, care sunt privite ca reflexia unei personalitati pale.


Va puteti regasi in aceste perioade? Eu cu siguranta da. Eleganta acestor perioade mi s-a parut mereu impresionanta. Acele inceputuri ale modei au generat personaje remarcabile precum:Audrey Hepburn,Marilyn Monroe, Brigitte Bardot,Elizabeth Taylor,Farah Fawcett, Jackie Onassis (fosta Kennedy).

Calatorie placuta in continuare !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu