Pagini

A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel

luni, 3 ianuarie 2011

Entuziasmul - un punct forte


Este inceputul anului si ma bucur foarte mult ca am pasit cu dreptul. Alaturi de cei dragi, cu mult entuziasm si cu speranta cava fii un an cat mai bun.

Pentru anul acesta mi-am propus cateva lucruri si sper sa reusesc. Sunt o persoana optimista, imi place sa vad partea plina a paharului si ma entuziasmez de fiecare data cand trebuie sa realizez ceva. Pentru mine, acest entuziasm este de fapt forta care ma ajuta sa merg mai departe indiferent de piedicile ivite.

Cu totii stim ce este si cum se manifesta entuziasmul: este placerea si bucuria de a lua parte la jocul vietii, curiozitatea pentru ceea ce va urma, pasiunea pentru ceea ce facem si traim.

Entuziasmul ne descatuseaza energia ca nimic altceva; este trasatura distincta a tineretii, care , mentinuta cat mai mult timp, va asigura sanatatea functiilor mentale chiar si dupa ce trupul incepe sa imbatraneasca.




Mi s-a spus ca entuziasmul meu este molipsitor. O persoana entuziasta poate transmite cu usurinta starea sa celorlalti. Aceasta persoana este ca un generator uman, care ii energizeaza si pe cei din jur; ea vine cu idei, radiaza putere, ii umple de speranta si incredere pe cei cu care vine in contact, mentinandu-le moralul sus si trezind in ei nevoia de cooperare si suport in atingerea unui scop comun.


Succesul este abilitatea de a trece de la un eşec la altul fără pierdere de entuziasm.


Entuziasmul este emoţie cu inspiraţie, motivaţie şi puţină creativitate.


Majoritatea oamenilor mari nu au personalităţi perfect rotunde, ci, în schimb, sunt oameni cu un entuziasm atât de puternic, încât acest lucru face ca neajunsurile lor să pară insignifiante.




Entuziasmul este spiritul sincerităţii şi adevărul nu poate săvârşi victorii fără el.





Fiecare avem in noi aceasta extraordinara forta, capabila sa realizeze miracole. Cu toate acestea, sunt relativ putini oamenii animati de entuziasm in ceea ce fac. Din fericire, indiferent de varsta pe care o avem, putem invata sa fim mai plini de entuziasm in vietile si carierele noastre.


Kate Douglas Wiggin, spunea ca "exista cativa oameni care detin un lucru magic, spiritul contagios al entuziasmului: ei au asupra noastra influenta unei frumoase dimineti care nu se transforma niciodata in dupa-amiaza. Sub stapanirea unei astfel de vraji, mintea unui om este alintata, spiritual sau renaste; oricine devine pregatit pentru orice aventura, chair si pentru aceea de a face cu placere lucruri dezagreabile."


Sa aveti parte de o zi cat mai frumoasa si nu uitati de acesta trasatura atat de importanta in viata!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu