Pagini

A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel

marți, 6 septembrie 2011

Unghiute colorate


De patru milenii incoace, manichiura conteaza si face diferenta. In jurul mainilor s-a ridicat un adevarat imperiu al frumusetii, iar celebritatile au facut din unghii un suport original de exprimare a personalitatii.

Femeile si nu numai, inainte de a-si face buzele rosii sau genele mai lungi, au cochetat cu unghiile. Acum trei mii de ani, chinezii au inceput sa-si coloreze unghiile in functie de rang- un manuscris din timpul Dinastiei Ming atesta ca mambrii familiei regale aveau unghiile negre sau rosii. Rosul era in Egipt simbolul celei mai inalte clase, iar Cleopatra avea unghiile rosu-burgund.




Pe la 1800 se purtau unghiile vopsite intr-un ulei rosu, mirositor, lustruite cu pile de caprioara. In 1830 un stomatolog a adaptat pentru unghii o pila din lemn de portocal pentru pilirea dintilor.

Dezvoltarea automobilelor si implicit a vopselelor, impulsioneaza aparitia ojelor. In 1925 apare pe piata prima oja, o nuanta de rosu-stralucitor care se aplica doar pe centrul unghiei- semiluna de la baza unghiei si varful liber ramanand albe- din motive legate mai ales de protectia acesteia.

Doi ani mai tarziu, Max Factor lanseaza o oja rozalie care pe unghie capata o nuanta naturala.

Urmatorul bum pe piata cosmeticelor a venit tot de la Max Factor si este Society Tint White, un tub ce contine un lichid alb care se aplica doar pe varfurile libere ale unghiilor. Rezultatul este asemanator cel al manichiurii frantuzesti.




In jurul anilor ’50 apare si masa de manichiura cu toate ustensilele necesare, ceea ce marcheaza si importanta capatata de ingrijirea unghiilor.

Anii ’70 aduc odata cu ei aparitia unghiilor false care erau mult mai lungi decât cele naturale. Clientela pentru aceste unghii era formata numai din femeiel bogate, fara nici un fel de ocupatie casnica, deoarce lipiciul ce adera unghia falsa la cea naturala se dizolva foarte usor in apa.

In 1975 apare manichiura frantuzeasca, dand astfel tonul unei noi mode- unghiile patrate si lungi.

Deja in anii ’90 era dezvoltata o intreaga campanie de educatie, unghiile trebuind sa fie ingrijite, sanatoase deoarece erau parte integranta a imaginii. Moda unghiilor urmeaza si astazi moda vestimentara, o potenteaza si trebuie sa primeasca la fel de multa atentie ca si o piesa vestimentara.





Oja reprezinta un produs cosmetic preferat de femei, fiind insotit de tot ce inseamna ingrijire a unghiilor, manichiura si pedichiura.

Astazi, lacul de unghii se gaseste intr-o diversitate de culori si compozitii. Mai nou se poate achizitiona asa numita oja abtibild, care se aplica usor si evita patarea pielii.

Oja nu are restrictie la culori si nuante. Culorile pot fi stralucitoare, mate, cu sclipici, translucente, plecand de la rosul femeii senzuale pana la negrul rockeritelor.

Mai nou, oja nu reprezinta un element strict feminin. Dimpotriva. Alaturi de creionul dermatograf, oja reprezinta un al doilea element preluat de barbatii excentrici din lumea mondena. Acestia apartin in special universului muzicii rock, insa sfera se extinde.



Pentru mine este o adevarata placere sa merg la manichiura si pedichiura, este o modalitate de rasfat pe care trebuie sa ne-o permitem fiecare dintre noi. De curand am descoperit Andreea Nails si vi-l recomand si voua. Se spune ca mana este cartea de vizita a unei femei. Poti ghici varsta si gradul de atentie pe care il rezervam pentru noi. Dragele mele de ce sa nu facem o inpresie buna inca de la prima aparitie sai prima atingere?

Rezervati-va cateva clipe de rasfat pentru voi si mainile voastre alaturi de Andreea! Efectul va fii pe masura!



Un comentariu:

  1. omg, cum sa omit un asemenea lucru? si cum sa nu ma abtin sa comentez? <3 ce unghiuteeeeee draguteee! vreau vreau vreauuu!!

    toodles,
    The Indie Chase Blog

    RăspundețiȘtergere