Pagini

A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel

joi, 22 aprilie 2010

Fashion pentru el: Papionul, accesoriul care atrage atentia


Astazi am primit de la Cosmo un mail foarte stilish in ceea ce priveste fashionul masculin. Este prezentat papionul, pe care eu il consider un accesoriu foarte elegant.

Puteti citi detaliile mai jos:



Papionul reprezinta o alternativa pentru cei ce nu poarta cravata, dar vor sa fie corect imbracati, cel putin din punctul de vedere al tinutelor formale. In plus, in ziua de azi papionul este atat de neobisnuit, incat este un accesoriu care atrage atentia imediat. in pofida acestor aspecte, cei mai multi care incearca acest accesoriu, tind apoi sa-l abandoneze, uitand si de faptul ca este foarte versatil.
Se spune ca papionul este inrudit cu cravata obisnuita, dar provenienta nodului ne duce cu gandul la felul in care se legau mai de mult esarfele. Un argument in acest sens ar fi ca odata cu trecerea timpului, acestea s-au micsorat, rezultand asemanarea cu papionul de azi.
Chiar daca papionul exista din 1870, forma acestuia aproape ca nu s-a schimbat. Totusi, papionul a pierdut teren in fata cravatei. Motivul principal este ca majoritatea barbatilor nu stiu sa-l lege.
Dintre personalitatile care au purtat papion pot fi amintiti: Albert Einstein, Sigmund Freud, Winston Churchill, Harry Truman, dar astazi se regaseste in majoritatea tinutelor purtate de celebritati la evenimentele de gala.
Chiar daca papionul reprezinta un accesoriu formal, in domeniul business purtarea acestuia este asociata imaginii unui academician sau a unui nonconformist sau este atribuita gustului unui excentric. Acest fapt apare paradoxal fiindca la inceput era un accesoriu destinat doar politicienilor si celor din mediul conservator care evita orice nuanta excentrica. Schimbarea s-a produs in anii `90 cand intr-o revista destinata barbatilor era prezentat actorul Tom Selleck purtand papion si bretele.
Papionul poate fi purtat si la tinute casual, cum ar fi: la blugi, camasa si tenisi. La tinutele casual testeaza papioane de diferite culori si imprimeuri. Acestea vor oferi caracter tinutei si vor scoate in evidenta simtul tau stilistic.
Daca tii un discurs si porti papion, vei atrage cu siguranta atentia ascultatorilor. Acesta iti poate oferi complimente neasteptate si un aer de distinctie. Totusi, trebuie sa stii sa-l porti. Nu este de ajuns doar sa-ti achizitionezi unul si sa-i faci un nod si sa-l pui pe gat deoarece acest accesoriu implica diferite forme si stiluri.
Un sfat foarte important: Papionul trebuie ales in functie de marimea gatului si forma fetei pentru a crea o tinuta armonioasa.
MODELUL FLUTURE - Acesta are de obicei o "aripa" a fundei de o latime situata intre 7,5 si 9 cm. Tipul de nod specific modelului fluture este potrivit pentru cei ce au gatul, fata si barbia mari.
MODELUL CLASIC - Spre deosebire de modelul fluture, acesta are in general o "aripa" de o latime de 5,5 - 7 cm, bucurandu-se de cea mai multa popularitate. Este o alegere buna aproape pentru oricine, indiferent de inaltime sau de greutate.
MODELUL INGUST - Acesta este mai putin formal, dar este tot timpul acceptat in tinutele casual si formale deopotriva. Modelul ingust arata bine pe barbatii slabi cu o fata lunga.
MODELUL CU MARGINILE ASCUTITE - Acest model este recomandat celor care vor un look unic in timp ce poarta smochingul.
In concluzie, daca ai senzatia ca este prea banala cravata, papionul reprezinta accesoriul perfect. Daca vrei sa scoti in evidenta simtul tau stilistic poarta unul care necesita nodul facut si experimenteaza cu diferite texturi, culori si modele. Versatilitatea lui consta in faptul ca poate fi purtat atat la tinutele elegante, cat si la tinutele casual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu