Pagini

A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel

vineri, 14 septembrie 2012

Oameni...si oameni


Am avut o saptamana destul de grea...mai mult decat atat inca o data mi s-a demonstrat ca pe aceasta planeta sunt atatea specimene incat nimeni nu le mai stie numarul. Desi am ajuns sa scriu atat de rar pe blog, imi pare rau ca trebuie sa revin cu un articol atat de demn pentru zilele noastre.

De ce oamenii sunt rai unii cu altii? De ce nu ne vedem fiecare de treaba lui? De ce ne bucuram cand unuia dintre semenii nostrii nu ii merge tocmai ok? De ce resusim sa inselam asteptarile celor din jur tocmai exact atunci cand nu este momentul? De ce nu putem fii fericiti fiecare cu conditia lui si cu ce i-a dat Dumnezeu? De ce ne comparam mereu cu ceilalti si ni se pare mai atractiv ce are vecinul? De ce...? De ce...? Si iarasi...De ce?

Atatea intrebari si raspunsul oare unde este? Pentru ce sunt utile atatea intrebari? Chiar nu exista motive simple sa zambim si sa fim fericiti? Nu mai putem visa fara sa ne gandim ca trebuie sa fim cu picioarele pe pamant?

Oare care este raspunsul acelor intrebari cu 'De ce?'. Poate ca suntem oameni si sunt toti la fel si totusi atat de diferiti? Am ajuns sa spun ca nu ii mai inteleg pe unii dintre noi. Vi s-a intamplat vreodata sa va intrebati "Oare ce este in capul unora pentru a fac asta?...".

Hmmm....cam greu degasit un raspuns zic eu...probabil trebuie sa ii luam ca atare.? Nu imi sta in caracter sa judec oamenii si sa le pun etichete. M-am convins de multa vreme ca aparentele inseala si prima impresie este doar o himera de cele mai multe. Doar pentru ca tu te crezi cel mai cel nu inseamna ca ceilalti sunt oameni de nimic, care candva poate vor indrazni sa iti zica ceva.

Depinde doar de noi cat suntem de fericiti. Este foarte simplu sa fii fericit daca stii foarte clar care sunt adevaratele valori pentru tine, dar este atat de greu sa fii simplu si sa nu te rezumi si sa te compari mereu cu ceilalti. Cred ca cel mai simplu mod de a ne bucura de ceea ce avem si sa pretuim cat se poate este sa renuntam la ideea de concurenta, de comparatie si sa analizam mereu capra vecinului.

Acesta este motivul pentru care multi sunt plini de frustrari si nu se pot bucura de ce au si mereu incearca sa puna bete in roate celorlalti. Tot de aceea unii dintre noi prefera sa paraseasca mediul in care se afla si aleg alta cale , care spera sa le aduca fericirea chiar daca asta inseamna sa ii raneasca pe cei din jur.

In concluzie...solutia este tot in noi. Acolo , atat de aproape este raspunsul. Cine stie ce este cel ami bine pentru el sau macar banuieste ? Sunt momente in viata, in care oricat de sigur ai fii pe tine, te indoiesti de ceva. Si toate astea de ce? Pentru ca suntem oameni...unii mai sensibili, altii mai putin sensibili...si uite asa viata merge inainte...si noi incercam sa ne bucuram de ceea ce ne ofera viata :)

Sa incheiem totusi intr-o nota optimista! Viata-i frumoasa - vorba cantecului. Bucurati-va de fiecare clipa...Chiar merita ! ♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu