Pagini

A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel

marți, 22 februarie 2011

Priveste in jur!


Imi place foarte mult sa merg pe jos. Este un obicei destul de sanatos si abia astept primavara sa ma pot bucura pe deplin de cat mai multe plimbari si iesiri in aer liber. Fiind iarna, profit la maxim de fiecare grad in plus si mai resusesc sa imi satisfac aceasta placere nevinovata, chiar daca este vorba de simplul drum parcurs pana la serviciu si inapoi.

Poti admira totul in jurul tau si te poti bucura de imagine mai mult timp, tu stabilindu-ti ritmul. De multe ori ma uit in jurul meu si vad o atmosfera destul de sumbra, oameni stresati care se grabesc sa ajunga in diverse locuri, fete incruntate. Este adevarat ca nu toti sunt asa, dar majoritatea oamenilor sunt ingandurati si preocupati cu treburile zilnice.






Faceti urmatorul exercitiu : mergeti la o plimbare scurta si ridicati-va privirea spre cei din jur. Si incercati sa observati lumea din jurul vostru. Ce vedeti? Vi se pare ca lumea in care ne aflam este un loc perfect in care toti sunt multumiti si impliniti? Din pacate nu... Daca ar fii asa, am trai in Paradis, dar fiind niste simpli oameni trebuie sa avem parte atat de urcusuri,cat si de obstacole.



Nu imi place sa fiu negativista sau sa vorbesc despre lucruri de genul. Pur si simplu, ma intrebam : Oare o data cu trecerea timpului o sa fim acaparati de rutina cotidiana si o sa uitam de lucrurile care ne fac sa zambim sau care ne fac sa fim fericiti?


Sper ca nu, pentru ca la urma urmei suntem singurii care ne putem face viata mai frumoasa sau nu. Totul este la latitudinea ta. Proverbul 'Cum iti asterni asa dormi' se pare ca este adevarat in anumite circumstante.




Priveste in jur! Poate cineva are nevoie de ajutor sau pur si simplu te poti bucura de ceea ce te inconjoara! Poate nu te intereseaza, dar nu costa nimic si in astfel de situatii vei observa ca esti cu adevarat norocos in comparatie cu alti semeni.

Hmmm...egoismul. O alta meteahna a vremurilor noastre. Fiecare pentru el si daca moare capra vecinului sa ne bucuram. Nu am inteles si nici nu ma chinuiesc sa inteleg pe cei care fac asemenea gesturi.

Inteleg sa fii nepasator la niste lucruri care te afecteaza, daca asta te ajuta sa treci cu bine mai departe, dar sa calci peste orice, inclusiv peste principiile tale, pentru ati atinge scopul nu stiu daca merita efortul.




Pe fiecare dintre noi ne schimba viata in mai bine sau in mai rau, dar in momentul in care ajungi sa nu te mai recunosti este destul de grav.

Sper si imi doresc sa cred in continuare ca traim intr-o lume cu oameni care au principii pe care si le respecta, cu obiective pentru care lupta si cel mai important oameni care stiu sa aprecieze ceea ce au sau pur si simplu lucrurile care ii fac sa se simta in siguranta si impliniti.




O seara placuta oriunde v-ati afla si orice s-ar intampla! ;)

2 comentarii: