Pagini

A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel

marți, 15 februarie 2011

Afla parerea bloggerilor de fashion: 32 de sfaturi despre stil, smart shopping si must-have-uri


Traim intr-o lume in care lookul conteaza foarte mult si hainele te ajuta sa iti imbunatatesti sau nu imaginea pe care o vad cei di jurul tau si modul in care te percep.

Acum cateva zile am fost contactata de catre echipa Divahair.ro pentru a-mi exprima parerea in calitate de blogger si iubitor de fashion in cadrul unui interviu virtual.

Alaturi de o echipa virtuala formata din alte pasionate ale frumosului si in special fashioniste convinse, echipa Divahair.ro a reusit sa afle care sunt, in opinia bloggerilor, cele mai bune sfaturi de stil, smart-shopping si nu in ultimul rand care sunt piesele obligatorii in garderoba oricarei femei.

A fost o experienta placuta si rezultatele au fost pe masura. Enjoy our ideas!




O lista de must-have-uri trebuie sa cuprinda...

Vorbim in fiecare sezon despre must-have-uri, insa de aceasta data am vrut sa aflam care sunt cele generale, care rezista in timp, nu se demodeaza, devenind astfel piese cheie in garderoba. Pe baza acestor must-have-uri, durabile, orice femeie ar putea sa isi construiasca un stil personal, original si nu in ultimul rand, in tendinte!

- 64% dintre respondenti considera ca cea mai importanta piesa vestimentara in garderoba unei femei este, deja celebra, Little Black Dress.
- 58% considera ca pantofii negri, stilettos, sunt de referinta atunci cand vine vorba de achizitionarea unei perechi de incaltaminte
- 54 % considera ca sacoul negru sau blazerul nu ar trebui sa-ti lipseasca, fiind o piesa vestimentara versatila pe care o poti purta atat la tinute office cat si smar-casual sau chiar de club.
- 51% dintre respondenti au fost de acord ca, la capitolul camasi, cele albe sunt extreme de importante. Acelasi procent de bloggerite au optat si pentru blugi, daca se poate chiar skinny. Indiferent de ce model ai alege sau de care perechi ai avea, un singur lucru este cert: cel putin o pereche de blugi trebuie sa-ti vina perfect!
- 19% au fost de parere ca cel mai important accesoriu este un colier statement care poate scoate din monotonie orice tinuta.
- 16% considera ca sunt la fel de importante in garderoba: tricourile albe, jacheta din piele, trench-ul, cardiganele si fusta cu talie inalta tip stilou.
- 12% au optat pentru posetele plic si balerini.
- 9% considera ca pe lista must-have-urilor trebuie sa avem si tricoul marinaresc si rujul rosu
- 6% au mentionat alte accesorii precum ochelarii de soare, o rochie maxi, o piesa vestimentara cu animal print si dresurile colorate.

Cand vine vorba de smart-shopping, 22% dintre respondente au fost de parere ca trebuie sa adoptam aceasta modalitate de a face cumparaturi, indiferent de situatia economica.

Ce presupune smart-shopping-ul?

- 41% considera ca trebuie sa investesti in piese de baza, simple, de calitate. In acest caz, raportul calitate-pret trebuie sa fie echitabil.
- 16% sunt de parere ca sh-urile, targurile vintage si handmade si outleturile contin adevarate comori vestimentare.
- 12% ne sfatuiesc sa facem cumparaturi in perioada reducerilor dar, la fel de important este sa-ti faci si o lista de la care sa nu te abati.
- 9 % ne sfatuiesc sa ne gandim de doua ori inainte de a achizitiona un produs. Este extrem de important sa ne gandim daca avem cu adevarat nevoie de el, daca il putem asorta cu altceva din garderoba sau va genera alte cumparaturi.
- Tot 9% dintre bloggerite ne sfatuiesc sa nu cumparam doar ce este la moda deoarece este efemera.

Iata si alte sfaturi de smart shopping:
- cupara haine pe marimea ta
- mergi neinsotita deoarece poti fi influentata negativ. Tie, in primul rand, trebuie sa-ti placa ceea ce cumperi!
- Invata sa apreciezi corect raportul calitate-pret
- Mergi la cumparaturi in timpul saptamanii, nu in weekend, ca sa scapi de inghesuiala

Shopping-ul online - A prins si in Romania?

Peste tot in lume se cumpara online. In Romania, in schimb, lucrurile par sa se miste mult mai incet. Cei mai deschisi spre noua tehnologie sunt fie tinerii, fie cei mult prea ocupati pentru a lua la picior magazinele in cautarea produselor dorite.

Cu toate acestea, 41% dintre respondente au declarat ca fac shopping online, 32% nu agreeaza aceasta modalitate de a face cumparaturi, iar restul de 27% nu au incercat inca.

In ceea ce priveste avantajele shopping-ului online 64% au mentionat timpul economisit, 41% aleg sa cumpere online pentru ca nu gasesc in alta parte produsele dorite, 38% pentru ca evitata aglomeratia din magazine iar 22% deoarece in magazinele virtuale gasesc preturi mai mici.

Cumparaturile in mod traditional raman totusi in topul preferintelor. 64% aleg sa mearga personal in magazine pentru ca doar asa pot proba ceea ce doresc sa cumpere, pot sa atinga materialele si sa isi dea seama de calitatea lor si nu in ultimul rand pentru ca adora sa mearga la cumparaturi!



Romancele au stil?

Vedem in fiecare zi, pe strada, atat femei imbracate bine cat si dezastre vestimentare. Totusi, unde ne situam? Romancele sunt frumoase, dar stiu sa se si imbrace?

22% considera ca stilul vestimentar al femeilor din Romania s-a imbunatatit in ultimii ani. Se pare ca de acest lucru se fac "responsabile" brand-urile tot mai multe care au intrat pe piata romaneasca. Stilul vestimentar al femeilor din Romania a mai evoluat in ultimii ani, la asta contribuind si brand-urile tot mai multe care au intrat pe piata romaneasca.

Nu exista o "reteta" a succesului atunci cand vine vorba de modul in care ne imbracam, insa 22% ne sfatuiesc sa pastram tinutele simple dar sa le accesorizam corespunzator. Zicala "less is more" trebuie sa ti se intipareasca in memorie!

Pentru a afla sfaturile detaliate ale celor 32 de bloggerite, te sfatuiesc sa citesti in continuare acest articol.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu