Pagini

A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel

duminică, 26 septembrie 2010

Saptamana de miere in stil latino

Pentru luna de miere am ales impreuna cu sotul meu ca si destinatie Palma de Mallorca,care este denumita si Perla Mediteranei.

Desi in general sunt o persoana careia ii place sa organizeze din timp tot, pentru luna de miere nu am acordat foarte mare atentie si a fost mai mult o destinatie aleasa pe ultima suta de metri. Am fost atat de acaparati de alte probleme legate de nunta, incat destinatia pentru luna de miere a fost un pic cam ignorata.

A fost o decizie luata cam rapid, dar daca ar fii sa reiau totul as alege aceeasi destinatie si nu as schimba nimic. Cateodata este bine sa faci si mici nebunii, sa nu ai totul pregatit si bine structurat! Lasa totul sa vina de la sine si incearca sa fii degajat pentru a te putea bucura de fiecare secunda!

In direcţia nord-vest de Ibiza se află Mallorca, cea mai mare insulă dintre Insulele Baleare, destinaţie turistică de TOP in Europa, atrăgând peste 6 milioane de turişti anual. Insula are o lungime de 100 km si o latime de 75 km.

Mallorca este considerata insula contrastelor, în sud-vest cu oraşe turistice foarte aglomerate iar în partea de nord cu frumuseţiile naturii încă neatinse, cu plaje cu nisip in sud si cu munţi înalţi si tărm stâncos in nord. Capitala insulei este Palma de Mallorca, cu o reputaţie in creştere, una dintre capitalele mediteraneene exclusiviste.
Am fost cazati in Palma Nova, la un hotel care se afla foarte aproape de plaja. Atmosfera era foarte vesela, oamenii foarte degajati,soare, apa Mediteranei era la o temperatura acceptabila, nisipul fin - toate reprezentau elementele unei vacante perfecte.


Exista numeroase monumente si edificii care ar trebui sa atraga atentia calatorului :

- muzee : Museo de Mallorca, Fundación Pilar y Joan Miró, Muzeul de Arta Spaniola Contemporana.

- monumente: Catedrala din Palma de Mallorca, Castelul din Bellver.

Pentru petrecerea timpului liber este indicat golful.Atat eu, cat si sotul meu suntem niste persoane care isi doresc sa cunoasca cat mai multe detalii si sa vezi cat mai multe cand mergi intr-un loc nou. Imi place sa vad fiecare parte interesanta a locului, sa descopar cultura lor si sa incerc sa ma integrez in atmosfera locala.

Pe langa monumente istorice si muzee, am vizita si parcuri de distractii. Cel ma mult m-a impresionat Marineland, care este cel mai mare delfinariu al Spaniei, unde poti vedea showuri cu delfini, foci, papagali. Este un loc unde animalelor li se acorda o atentie deosebita, chiar am vazut ca aveau un spital pentru broscutele testoase.Daca in Palma Nova, zona turistica era o atmosfera foarte relaxata de vacanta, lucrurile se schimbau cand ajungeai in oras, Palma City. Strazile erau pline ata de localnici care isi vedeau de cursul normal al vietii, cat si de turisti.

Palma City era un loc unde puteai gasi de toate : de la suveniruri din vacanta pentru cei de acasa pana la haine si parfumuri de marca in marile magazine.
Daca doriti sa mai vedeti si alte poze din vacanta noastra puteti accesa contul meu de facebook :

http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100001111935297

O duminica placuta in continuare oriunde v-ati afla si orice ati face!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu