Pagini

A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel

duminică, 8 iulie 2012

Ce nu stiai despre...ciocolata




  • Este iubita de oamenii din intreaga lume, fiind unul din cele mai celebre deserturi. Crezi ca stii totul despre delicioasa ciocolata? Ei bine, iata cateva amanunte pe care probabil nu le cunosteai.
  • Membrii civilizatiei Maya obisnuiau sa bea ciocolata lichida in timpul ceremoniilor de logodna, la nunti, botezuri si chiar inmormantari.

    Ti se pare ca unele marci de ciocolata sunt destul de scumpe? Ei bine, gandeste-te ca stramosii nostri cresteau valoarea ciocolatei, folosind-o ca moneda de schimb. Astfel, boabele de cacao erau utilizate de azteci si mayasi pe post de bani.

    Ciocolata nu a fost intotdeauna solida. Pentru solidificarea sa trebuie sa le fim recunoscatori calugaritelor din Mexic, care in anii 1700 au produs si au exportat bucati de ciocolata in scopuri caritabile.

    Ciocolata este unul din cele mai aromate produse: in compozitia sa intra nu mai putin de 500 de arome! Iata de ce reuseste sa fie pe gustul tuturor si sa incante pana si cele mai pretentioase papile gustative.

    Celebrul imparat mexican Montezuma obisnuia sa bea cate o cupa de ciocolata inainte de a-si vizita haremul. Considerata un afrodisiac si chiar un leac contra depresiei, ciocolata te ajuta sa iti mentii buna dispozitie.

    Scenele sangeroase din celebrul horror Psycho au fost realizate cu ajutorul siropului de ciocolata...Chiar daca scena de la dus dureaza mai putin de un minut, a fost nevoie de sapte zile pentru ca totul sa iasa perfect.

    Ciocolata a inceput sa capete notorietate in 1879, atunci cand Daniel Peter si Henre Nestle au introdus pe piata produse continand lapte. Astfel, ciocolata cu lapte a devenit unul din cele mai iubite deserturi.

    Atunci cand pleca in campanii, Napoleon isi lua intotdeauna la el provizii de ciocolata, pentru ca aceasta il energiza si ii mentinea echilibrul carbohidratilor din organism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu